UV Zaklamp

Ultraviolet , kortweg UV, is elektromagnetische straling net buiten het deel van het spectrum dat met het menselijk oog waarneembaar is De golflengte van ultraviolette straling ligt tussen 100 en 400 nanometer. In verband met de effecten van ultraviolet licht op mens en milieu wordt onderscheid gemaakt tussen UV A, B en C. UV A is ultraviolette straling met een golflengte tussen ca. 315 en 400 nm ("lange golven"). UV B heeft een golflengte tussen 280 en 315 nm. UV C heeft een golflengte tussen 100 en 280 nm ("kortgolvige straling"). UV licht wordt ook toegepast bij zaklampen. Met name de golflengte 315-400 nm.

 

Valuta en document controle

Voor controle van reisdocumenten of andere ID documenten is met het UV licht veel waarneembaar en op echtheid te controleren. Ook kun je vervalsingen van bankbiljetten op echtheid controleren.

Vaak staat er op plekken waar geld wordt aangenomen een vaste UV lamp zoals een kassa. Een vast geplaatste UV lamp is niet altijd mogelijk en zijn de UV zaklampen een perfecte oplossing.

 

Hygiene en schoonmaak controle

UV

Verborgen vuil is met een LED UV zaklamp zeer snel zichtbaar en doorom uitstekend te gebruiken voor hygiene en schoonmaakcontrole. Ook het opsporen van knaagdieren in een magazijn og opslagplaatsten is een UV zaklamp goed te gebruiken.

 

Automotive UV zaklampen

Met behulp van lange golf UV-licht, kunt u te identificeren olie lekken door verschillende, gemakkelijk te onderscheiden,fluorescerende kleuren. Geldt voor alle soorten van de motor olie lekt + differentieel, wiellagers, airconditioning en remvloeistof lekken

Kunstwerk inspectie

UV licht geeft veranderingen op het oppervlak van voorwerpen veroorzaakt fluorescentie in materialen afhankelijk van de samenstelling en de leeftijd. UV-fluorescentie kan overschilderen of retoucheren laten zien. Men kan detecteren reparatie in schilderijen en tapijten met behulp van UV-licht, zoals verschillen te laten zien tussen de chemische samenstelling van de nieuwe inkten, verven, en kleurstoffen en die van de originelen.

Beveiliging

Het is mogelijk uw bedrijfspand of winkel te voorzien van een zgn. DNA douche. Deze wordt geactiveerd waarna een spray uit de unit zal ontsnappen wat neer komt op de inbreken of overvaller. Deze spray is vervolgens waarneembaar op deinbreken of overvaller.

Copyright www.led-werkverlichting.nl 2014